• svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
  • svg
thumb

* Please Fill Required Fields *
img

اسکنر و کارتخوان

به‌منظور بهره‌برداری و استفاده فراگیر از کارت هوشمند ملی و ارائه خدمات الکترونیکی، ایجاد زیرساخت‌های آن موردنیاز است. یکی از این زیرساخت‌ها، دستگاه‌های پذیرنده کارت هوشمند است که عموماً به‌صورت کارت‌خوان در بازار ارائه می‌گردند. علاوه بر آنها اسکنرهای اثرانگشت نیز از اهمیت وافری برخوردارند، چراکه یکی از ویژگی‌های مهم کارت هوشمند ملی، امکان تطبیق اثرانگشت در بستر کارت هوشمند است.

در پروژه کارت هوشمند ملی ایران از ویژگی بیومتریکی اثرانگشت شهروندان جهت شناسایی و تأیید هویت آن‌ها استفاده می‌شود. اولین بهره‌برداری از کارت هوشمند ملی، با انجام فرآیند تطبیق در بستر کارت هوشمند به‌منظور اطمینان از تحویل کارت به خود شهروند توسط سازمان ثبت‌احوال انجام‌شده است. از دیگر مشخصه‌های بیومتریکی متداول در احراز هویت، تصویر چهره است. در پروژه کارت هوشمند ملی تصاویر چهره مرجع که در پایگاه داده سازمان ثبت‌احوال ذخیره‌شده، توسط دوربین دیجیتال حرفه‌ایی از روبرو منطبق بر استاندارد ICAO9300 اخذشده است.

شرکت متیران شاخص‌های موردنیاز به جهت سازگاری و تطبیق باکارت هوشمند ملی را تبیین نموده و به توضیح استانداردها، چارچوب‌ها و بهروش‌های مطرح در این زمینه پرداخته است تا سازمان‌های بهره‌بردار را با این موضوعات و مفاهیم آشنا نماید. بدین ترتیب سازمان‌های بهره‌بردار می‌توانند با توجه به مشخصات ارائه‌شده به ارزیابی تجهیزات منتخب پرداخته و تجهیزات سازگار و مناسب خود را انتخاب نمایند. همچنین این امکان وجود دارد که با ارائه نمونه محصول به همراه کلیه اسناد فنی موردنیاز و نرم‌افزارهای مربوطه درخواست نمایند که تجهیزات منتخب مورد ارزیابی قرار گیرند. به‌عنوان نمونه لیست برخی از محصولاتی که توسط شرکت متیران مورد ارزیابی قرارگرفته‌اند در جدول 1 ارائه‌شده است. همچنین فرآیند تعریف‌شده برای ارزیابی یک تجهیز مطابق شکل 1 است. در هر مرحله شاخص‌های ارزیابی و آزمون‌هایی تعریف‌شده که اندازه‌گیری می‌شوند.

  • ارزیابی تجاری: هدف از این ارزیابی، بررسی سابقه شرکت سازنده و مشخصات عمومی ارائه‌شده تجهیز می‌باشد. بررسی قیمت و مشخصات فیزیکی تجهیز نظیر بررسی ابعاد، وزن و مشخصات منبع تغذیه (ولتاژ و آمپر مصرفی)، تنوع واسط ارتباطی و وجود امکاناتی نظیر Buzzer یا LED می‌باشد.
  • ارزیابی سخت‌افزاری: هدف از این ارزیابی، اطمینان از تطابق مشخصه‌های دستگاه بر اساس استانداردهای موجود و نیازمندی‌های سامانه بهره‌برداری از کارت هوشمند ملی می‌باشد. عملکرد تجهیز در شرایط دمایی و رطوبتی مختلف، نفوذ آب و گردوغبار، بررسی مقاومت جنس بدنه و کیفیت قطعات بکار رفته از اهداف این ارزیابی است که در سطوح متفاوت ارزیابی، بررسی می‌شوند.
  • ارزیابی نرم‌افزاری: هدف از این ارزیابی بررسی نرم‌افزار و درایور تجهیز می‌باشد. نحوه فراخوانی توابع استاندارد و خاص موردنیاز سامانه بهره‌برداری و کارکرد آنها نظیر امکان پیام‌نگاری امن و برقراری ارتباط رمز شده با دستگاه، وجود پروتکل‌های موردنیاز نسل‌های متفاوت کارت هوشمند ملی نظیر استاندارد ISO 7816 و PCSC در این بخش ارزیابی می‌گردند.
  • ارزیابی کارایی: هدف از این ارزیابی، بررسی کارکرد دستگاه در شرایط مشابه با محیط عملیاتی است. تست‌های لود و استرس و تحلیل نتایج آنها نظیر ارتباط طولانی‌مدت با کارت‌خوان، بررسی اصالت تصویر افراد متفاوت نمونه‌برداری شده توسط اسکنرهای اثرانگشت و همچنین تحلیل کیفی تأثیر استفاده از دستگاه‌های متفاوت بر دقت فرآیند تطبیق در بستر کارت را می-توان نام برد.
  • ارزیابی امنیتی: هدف از این ارزیابی بررسی ویژگی‌های امنیتی تجهیز می‌باشد. ازجمله این موارد می‌توان به کنترل راه‌اندازی امن درایور، عدم افشای اطلاعات حساس در حافظه، نظارت بر فعالیت دیسک و تحلیل ترافیک نام برد.

برای جزئیات بیشتر به سند معرفی روال ارزیابی و مشخصات فنی موردنیاز کارت‌خوان، اسکنر اثرانگشت و وبکم در سامانه بهره‌برداری از کارت هوشمند ملی مراجعه شود.