بهمنظور بهرهبرداری و استفاده فراگیر از کارت هوشمند ملی و ارائه خدمات الکترونیکی، ایجاد زیرساختهای آن موردنیاز است. یکی از این زیرساختها، دستگاههای پذیرنده کارت هوشمند است که عموماً بهصورت کارتخوان در بازار ارائه میگردند. علاوه بر آنها اسکنرهای اثرانگشت نیز از اهمیت وافری برخوردارند، چراکه یکی از ویژگیهای مهم کارت هوشمند ملی، امکان تطبیق اثرانگشت در بستر کارت هوشمند است.
در پروژه کارت هوشمند ملی ایران از ویژگی بیومتریکی اثرانگشت شهروندان جهت شناسایی و تأیید هویت آنها استفاده میشود. اولین بهرهبرداری از کارت هوشمند ملی، با انجام فرآیند تطبیق در بستر کارت هوشمند بهمنظور اطمینان از تحویل کارت به خود شهروند توسط سازمان ثبتاحوال انجامشده است. از دیگر مشخصههای بیومتریکی متداول در احراز هویت، تصویر چهره است. در پروژه کارت هوشمند ملی تصاویر چهره مرجع که در پایگاه داده سازمان ثبتاحوال ذخیرهشده، توسط دوربین دیجیتال حرفهایی از روبرو منطبق بر استاندارد ICAO9300 اخذشده است.
شرکت متیران شاخصهای موردنیاز به جهت سازگاری و تطبیق باکارت هوشمند ملی را تبیین نموده و به توضیح استانداردها، چارچوبها و بهروشهای مطرح در این زمینه پرداخته است تا سازمانهای بهرهبردار را با این موضوعات و مفاهیم آشنا نماید. بدین ترتیب سازمانهای بهرهبردار میتوانند با توجه به مشخصات ارائهشده به ارزیابی تجهیزات منتخب پرداخته و تجهیزات سازگار و مناسب خود را انتخاب نمایند. همچنین این امکان وجود دارد که با ارائه نمونه محصول به همراه کلیه اسناد فنی موردنیاز و نرمافزارهای مربوطه درخواست نمایند که تجهیزات منتخب مورد ارزیابی قرار گیرند. بهعنوان نمونه لیست برخی از محصولاتی که توسط شرکت متیران مورد ارزیابی قرارگرفتهاند در جدول 1 ارائهشده است. همچنین فرآیند تعریفشده برای ارزیابی یک تجهیز مطابق شکل 1 است. در هر مرحله شاخصهای ارزیابی و آزمونهایی تعریفشده که اندازهگیری میشوند.
برای جزئیات بیشتر به سند معرفی روال ارزیابی و مشخصات فنی موردنیاز کارتخوان، اسکنر اثرانگشت و وبکم در سامانه بهرهبرداری از کارت هوشمند ملی مراجعه شود.